Zveřejněno 3. 5. 2022

Čím po ránu probudit dětskou fantazii? Našim barevným povlečením!

Děti mají rády svoje hračky, dovádění s kamarády, dobré jídlo a každý večer chtějí vklouznout do té nejkrásnější postýlky na světě, kde se jim bude dobře spát a kde se ráno probudí plné elánu. Povlečení je tváří postele, to dětské je třeba volit s velkou rozvahou. Jak vybírat s ohledem na věk a na co si musíte dát pozor?

Na materiálu záleží. 

Na dětské povlečení je ideální bavlna. Dá se prát i na vyšší teploty, a žehlení vám pomůže s dezinfekcí, zvlášť, když se přihodí nějaká ta nepříjemnost. Všichni rodiče těch nejmenších vědí, že všechno, co se vyskytne poblíž, to je hned v puse batolete. V tom případě je určitě mnohem lepší, když bude vaše dítě cumlat bavlnu než polyester. Kromě miminek jsou tu ale také větší děti, které si do postele občas propašují limonádu nebo bonbón. Teenageři zase třeba burger. Všechny tyhle věci se pak s železnou pravidelností objevují na pyžamu i na povlečení. Výhoda bavlny v tomto případě je, že z ní jde všechno odstranit snáz a dobře snáší časté praní. Pro větší děti můžete volit také len, bambus, alergikům se bude hodit povlečení z mikrovlákna. Každopádně dbejte na kvalitu a stálobarevnost.

Vyhněte se nebezpečí

Pro vaše děti není vhodný nekvalitní materiál, a také pozor na závadné a nestálé barvy. Pokud nakoupíte za podezřele nízkou cenu u náhodného prodejce, může se stát, že použitá barva je zdravotně závadná pro lidský organismus. To ale pouhým okem nepoznáte. Jedna z nejdůležitějších věcí proto je, kde povlečení kupujete a zda je váš prodejce solidní a ověřený zákazníky.

Před pořízením nové tváře postýlky vašeho nejmenšího zjistěte, jaké má povlečení zapínání. Nejvhodnější jsou kvalitní zipy nebo povlečení s tzv. hotelovou kapsou, bát se nemusíme ani zavazovacích tkanic. Knoflíky u nejmenších raději vylučte, protože strkají všechno do pusy a takový knoflík se dá snadno ukroutit, ukousnout nebo může únavou materiálu upadnout. A neštěstí je hotovo.

Jak je to s barvami a motivy?

U těch nejmenších volte něžné, ale veselé barvy a inspirující vzory. Nic jednobarevného nebo nudného, ale ani příliš divokého. I novorozeně potřebuje získávat podněty a vidět okolo sebe barvy a vzory. Chybu neuděláte třeba roztomilým medvídkem, půvabnou myškou Minnie nebo prasátkem Peppou. Modré tóny barevného povlečení zmírní emoční napětí, žluté budí zvídavost, zelené, růžové i béžové jsou zklidňující. Vyhněte se ale příliš tmavým barvám, mohou působit depresivně a klidnému spánku malých dětí příliš neprospívají. Teenageři je naopak uvítají.
Větší děti ocení pohádkové nebo seriálové postavičky. Když budou usínat se svým oblíbeným hrdinou, nebudete je každý večer muset nutit jít do postele a budou se cítit bezpečněji. Taková Tlapková patrola dokáže s pocitem bezpečí divy!

Kupujete-li povlečení školákovi a přesně nevíte, co se mu právě teď líbí, raději se s ním domluvte. Pokud však koupíte Minecraft nebo Fortnite, tak jistě zabodujete. Totéž platí i pro ty větší. Tady ale nemusíte všechno akceptovat doslova. U puberťáka, který rád zdůrazňuje nezávislost a přeje si mít všude lebky, určitě zabodujete s maskáčovým povlečením T-REX, které má navíc svítící efekt. Star Wars jsou většinou také trefa do černého. A vsaďte na to, že i na oko dospělou dívku dostane do kolen něžné povlečení LOVE, které ji přenese každou noc do říše srdíček.

Dětské povlečení perte podle visačky, nejlépe jednou týdně a před praním jej obraťte naruby. Když je třeba, tak klidně perte častěji. Nepoužívejte bělicí prostředky.

Nesušte na přímém slunci, sluníčko bělí a látkuvyšisuje“. Vybledly by vám barvy a vzory ztratily šmrnc.

Povlečení do postýlky LES
Rozměry • 100 x 135 cm
Skladem
349