Zveřejněno 23. 5. 2023

Exotika jen pro vás? To nemusí být problém

Stoupající teploty jsou předzvěstí blížících se prázdnin a na pořadu dne je uvažovat o letošní dovolené. Stále vzrůstající ceny základních životních potřeb nám ale často nedovolí splnit si sny a trávit čas v exotické cizině. Udělejte si alespoň malou a finančně nenáročnou radost a přiveďte si neznámé dálky do vaší ložnice.

Nevzdávejte se svých tužeb

 

Kdo by nechtěl alespoň jednou za život na vlastní kůži cítit na kůži pláže Karibiku, projít se kolem sněhobílého symbolu Indie Tádž Mahalu, pozorovat divoké šelmy v jejich přirozeném prostředí, poslouchat večerní zvuky z pralesa a cítit vůni exotických květin nebo se projet pouští na velbloudu? Málokomu se ale takové sny splní. Bohužel, většina z nás při současném zvyšování cen téměř všeho, co je důležité pro život, si bude muset letošní vysněnou dovolenou úplně odpustit nebo volit mnohem levnější variantu. Ale jen proto, že to je letos finančně náročné, nemusíte se ještě úplně vzdát svých snů.

 

Pro dokonalé snění

 

Jak to ale zařídit? Jen těžko budete mít na zahradě výběh pro tygra, tropické liány vám také v parku za domem nevyrostou. Ani byste to tak nechtěli, dovolená není od toho, abychom ji měli celý rok, to by nás pak začala exotika určitě nudit.  Jestli ale máte trochu fantazie, je tu pro vás cesta, jak si ji dokonale užít. Přiveďte si exotiku do ložnice, alespoň na nějaký čas. Stačí jen pár kousků povlečení a povlaků na polštářky a uvidíte, jak to bude fungovat. Pokaždé, když vstoupíte do vaší ložnice, budou vás zdravit daleké země, přesně ty, po kterých toužíte. S takovou ložnicí vás čeká úžasné snění a dokonalá relaxace.

 

Vítá vás pláž a moře

 

Pro efekt pláže částečně zastíněné palmami a nekonečné moře zvolte nejlépe béžově pískové barvy a k tomu barvu oceánu. Co třeba azurové povlečení z báječné bavlny renforcé  EVITA, které můžete mít hned v páru na dvě lůžka za pár korun? Když ho doplníte setem povlaků na polštářky LEAVES, které svými barvami připomínají prosluněný písek se vzory palmových listů. K dokonalému efektu nekonečných písečných pláží u vzdouvajícího se oceánu vám ještě pomůže béžový přehoz na postel EVITA. Ten vám nejen ochrání lůžkoviny, ale dá se použít třeba i jako měkká podložka při válení se na zemi.

Dobrodružství v pralese

 

Tropické pralesy jsou místem, která mají svá temná deštivá tajemství. V jejich horkém a vlhkém srdci najdete mnoho různých druhů překotně rostoucích rostlin a také divokých barevných květů. Skrývá se v něm i spousta živočichů, z nichž někteří mohou být i životu nebezpeční. Víte, že třeba v oblastech vlhkých tropických pralesů žije nejvíce levhartů černých neboli panterů? Když si ale takové koťátko pozvete do ložnice na 3D povlečení PANTER, může se z něj stát váš parťák pro dobrodružné výpravy ve snech. Doplňte jej  čtyřdílným setem MONSTERA s palmovým vzorem. Anebo vezměte klidně obojí, aby vás každý večer vítal váš vlastní prales a všechna jeho kouzla.

 

Kde spí lev?

 

Divočina východní Afriky, savany, travnaté nekonečné plochy, to je domov krále zvířat, lva. I když je obávaným bojovníkem a jeho řev může být slyšet až do vzdálenosti osmi kilometrů, můžete si ho zkrotit a uložit do vaší postele. Stačí si pořídit úžasné 3D povlečení LEV a v tu chvíli se stane tahle obávaná kočkovitá šelma vaším domácím mazlíčkem.

Odhoďte zažité návyky

 

Nebojte se alespoň na pár dní odhodit tradiční pojetí ložnice. Nadarmo se neříká, že změna je život. Prostředí působí na naše smysly a když na chvíli opustíte rutinu a s tím i zažité vzorce chování, dokážete svůj organismus dokonale restartovat. Sami si zvolte, co vás láká, u nás je tak velký výběr, že se vaše fantazie může rozmáchnout. Klidně zvolte cestu na měsíc nebo do pravěku, každá taková „dovolená“ na vás bude mí pozitivní vliv.