Zveřejněno 26. 8. 2022

Koupelnové předložky pro krásu, pohodu i bezpečí

Koberečky v koupelně mají hned několik funkcí najednou. Jsou nejen nezbytným estetickým doplňkem, kterým doladíte nebo jednoduše proměníte design koupelny, ale izolují také vaše nohy od chladné podlahy. Současně rovněž dobře slouží jako bezpečnostní prvek proti uklouznutí mokrých nohou na dlažbě.

Změňte vaši koupelnu k nepoznání

Už dlouho si myslíte, že by vaší koupelně prospělo trochu změny? Je to logické, po čase se i sebelepší design okouká. Pokud chcete svou funkční koupelnu oživit nebo změnit a nechystáte se na rekonstrukci, není nic jednoduššího, než vyměnit ručníky a koupelnové předložky. Soustřeďte se na barevné vyznění prostoru. Pokud si myslíte, že by koupelna měla být veselejší, zvolte tyto doplňky třeba v červené, žluté, oranžové nebo zářivé jarní zelené. Koupelnové koberečky u nás určitě v těchto barvách vyberete. Pokud naopak chcete barvy utlumit, máte na výběr spoustu dalších odstínů. Možná růžovou, světlounce zelenou, šedou, béžovou či naopak tmavě hnědou.

Hlavně bezpečí

Znáte to, vylezete z vany nebo ze sprchy a stoupnout si na chladnou dlažbu není zrovna to nejpříjemnější. Pokud navíc máte v oblibě horkou koupel, od studené podlahy můžete rychle prochladnout či dokonce zažít teplotní šok, kterému organismus vždy nedokáže čelit. Pokud ale stoupnete na kobereček, chlad nepocítíte. Koupelnová předložka ale hlavně pohltí mokro, které z vás kape a vy se tak vyhnete mokré podlaze, na které byste snadno uklouzli. Taková ochrana je zvlášť důležitá pro děti a starší osoby. U malých rozverných divochů předložkou zamezíte úrazu z nepozornosti a zrovna tak ochráníte seniory. Tam totiž může být i malé poranění, natož třeba zlomenina, fatální.

 

Která z předložek se vám víc hodí?

Kromě barvy koupelnové předložky si u nás můžete zvolit také některý ze dvou odlišných druhů. Vyberete si oblíbené huňaté koberečky MOMOS s pogumovanou spodní vrstvou, které jsou nejen příjemné a krásné, ale také jemně masírují chodidla? Pokud ale chcete něco jiného, zvolte některou z předložek ERIS z paměťové pěny. Tenhle sympatický kousek vám zaručí měkoučký došlap, a kromě vytlačovaného vzoru oblázků má i bezpečnou protiskluzovou vrstvu.  Oba druhy dobře sají vlhkost a najdete je u nás ve dvou velikostech. Do menších koupelen se hodí velikost 40 x 60 cm, do těch větších klidně zvolte rozměr 50 x 80 cm. Ale pokud máte opravdu velikou koupelnu, vezměte oba, a zatímco větší necháte u vany, menší dejte pod umyvadlo.

Jak na údržbu?

V koupelně se člověk holí, češe, někdo si i stříhá vlasy, prostě dělá zde spoustu věcí. A protože se v tomto prostoru udržuje obvykle velmi teplé a vlhké klima, je potřeba zvýšeného úsilí ohledně hygieny a úklidu. To platí i pro koupelnový textil. Koberečky MOMOS se dají jednak snadno vysát nebo vyklepat a rovněž se lehce vyperou a usuší v sušičce. Nejlépe na nižší teplotu. Koupelnové předložky ERIS zase jednoduše otřete hadříkem. Prát je můžete také, ale nejvýše na 30 °C a v pračce nastavte šetrný program. Sušte je raději na vzduchu, ale pokud v sušičce nastavíte program na jemné prádlo, klidně to zvládnou také.

 

Na něco jsme zapomněli? Snad jedině to, že oba druhy koupelnových předložek, které najdete na www.rodinnebaleni.cz můžete použít i když máte podlahové topení. Teď už je jen na vás, jak vaši koupelnu vylepšíte. A pokud se nemůžete rozhodnout, klidně si jich kupte víc. Změna je život!

Koupelnová předložka MOMOS - šedá 50x80 cm
Rozměry • 50 x 80 cm
Prodej ukončen
299