Zveřejněno 4. 5. 2023

Nejkrásnější vůně pro váš domov

Domov znamená místo plné pohody, bezpečí a lásky. Hřejivé prostředí, které je pro vaši rodinu místem odpočinku a vzájemné soudržnosti. Aby to tak bylo vždy, je třeba na tom neustále pracovat, protože když doma chybí harmonie, pak bude nejspíš chybět i v životě jeho obyvatel. Udržujte proto svůj domov svěží, čistý a také voňavý.

Vzpomínka na vůni

 

Stává se vám také, že ucítíte nějakou vůni, a to ve vás vyvolá dávné vzpomínky a vrátí vás o dlouhá léta zpět? Třeba na prázdniny u babičky, do lesa, kde jste našli první hříbek nebo na dovolenou s rodiči u moře. Taková vzpomínka vám někde v nitru vyvolá emoci, přesně takovou, jakou jste tehdy cítili. A vy si najednou vzpomínáte, že vám tehdy bylo dobře, byli jste na sebe pyšní nebo jste se třeba báli. Je to tím, že lidský čich má úžasnou paměť, proto se vůně vždy zapíše do mozku okamžitě a bez prodlení. S vůní se v mozku propojí další informace a vytvoří hlubokou stopu v dlouhodobé paměti. Proto léta uspané vzpomínky, které jsou ve vaší mysli uloženy jako v zapomenuté truhle na půdě, dostanou silný emocionální obsah a vy si je jasně připomenete, třeba i s detaily.

 

Buďte zdravější, chytřejší a v psychické pohodě

 

Vůně domova je vždy symbolem kultury rodiny, ale to není zdaleka vše. Má také pozitivní somatologické účinky, dokáže třeba zmírnit bolesti hlavy, upravit zažívání či pomůže vyřešit další nemoci. Hlavně má ale podstatný vliv na psychickou a citovou sféru člověka. Odborníci ve svých studiích prokázali, že správně zvolená aromaterapie dokáže třeba stimulovat paměť, změnit srdeční rytmus nebo povzbudit komunikaci mezi mozkovými buňkami. Správně vybraná vůně vás doma uklidní, vyvolá radost, utlumí špatné myšlenky a třeba i pomůže s učením. Je ale nutné, aby na působila na váš autonomní systém dlouhodobě, a proto je důležité mít stále provoněný domov.

 

Aromaterapie na míru

 

Do vašeho bytu vybírejte jen kvalitní vůně, nejlépe v difuzéru. Kromě toho, že jeho lahvička může být hezkým designovým doplňkem, tyčinky do ní vložené postupně nasávají vůni a uvolňují ji do okolí.  Sílu provonění domova si tak můžete regulovat, a to i s ohledem na velikost prostoru, který chcete obsáhnout. V naší nabídce najdete několik kvalitních a příjemných přírodních druhů vůní právě ve formě difuzéru s tyčinkami o různých objemech obsahu. Stačí si tu zvolit tu pravou, kterou budete mít rádi a která ve vašich dětech ještě po letech vyvolá krásné vzpomínky. Podívejte se, jak působí některé z nich:

 

Když si pořídíte difuzér ROSE PETAL, budete se doma cítit jako v zahradě plné růží. Tahle vůně uklidňuje, harmonizuje, ale také prý otevírá srdeční čakru a pomáhá dlouhodobě ve vztazích. Má pozitivní účinky proti akné a napomáhá projasněnému vzhledu pleti.

 

Stres, fyzická i psychická únava, smutek, vztek, pocit vyhoření, špatná nálada, s tím vším vám doma pomůže vůně difuzéru VANILLA CUPCAKE. A pokud máte doma malého hyperaktivního neposedu, právě tahle vůně přispěje k jeho zklidnění. Působí dobře i proti infekcím.

 

Vůni jehličí a borového lesa vám přinesou domů vonné sáčky PINE AND POINSETTIA.  Budete se lépe soustředit, zažene únavu a stres.  Vůně také posiluje vůli, odolnost a stimuluje lymfatický systém. Usnadňuje dýchání a přijde vám vhod při nachlazení a infekcích dýchacích cest.

Když vám doma bude vonět difuzér APPLE & CINNAMON každý den, zlepší se vám paměť, zvýší mozková aktivita a pozornost. Prý také působí jako prevence proti Alzheimerově nemoci a rozhodně má příznivý vliv na zažívání. Pomůže také při cukrovce a ženských problémech.