Zveřejněno 17. 6. 2021

Vaše kondička je na tom dost špatně? Udělejte pro sebe něco, začněte cvičit

Máte pocit, že jste poslední dobou zanedbávali pohyb a že by bylo dobře pro to něco udělat? Začněte cvičit, ale pro úplné začátečníky je dobré svěřit se do rukou odborníkům. Zahoďte obavy z neznámého prostředí, z cizích pohledů, domluvte si termín ve fitness centru, a kromě cvičebního úboru sbalte do tašky také kvalitní ručník a osušku.

Nemějte strach z neznáma

Myslíte si, že by vám prospělo začít chodit do fitka, i když s tím nemáte žádnou zkušenost? Jako úplný začátečník nejspíš máte strach z toho, že se ocitnete mezi dokonale vypracovanými těly u přístrojů, o kterých ani nevíte, k čemu jsou a každý uvidí, že tam tak nějak nepatříte. Bojíte se kritických pohledů ostatních a toho, že ve cvičebním úboru, který navíc není značkový, všichni uvidí každou vaši tělesnou nedokonalost a neohrabanost. Klidně na to zapomeňte, neznámého se aspoň trošku obává úplně každý a problémy se mají překonávat. A hlavně, většina spolucvičících také někdy začínala a bude vám určitě fandit, že jste do toho šli. Navíc, dámy a slečny, vy klidně zvolte fitness centrum, které je výhradně pro ženy. To vám alespoň trochu pomůže s počáteční trémou.

Co potřebujete s sebou?

Nemusíte mít to nejlepší značkové sportovní vybavení. Bude vám naprosto stačit pohodlné oblečení, tepláky nebo kraťasy a tričko, které vám umožní dostatek pohybu a tenisky. Na kvalitu dbejte ale především u ručníku a osušky. Ručník budete mít s sebou při cvičení, abyste si mohli průběžně otírat pot a osušku necháte v šatně. Použijete ji, až se po cvičení osprchujete. Proto je nutné, aby byl ručník i osuška z materiálu, který je hodně savý a zůstanou mu jeho dobré vlastnosti dlouhodobě, i když ho po každém použití musíte vyprat. Oba kusy by měly mít vysokou gramáž. Čím vyšší gramáž, tím větší kvalita a hutnost tkaniny. Takové najdete právě u nás. Hutnější bavlněný froté ručník a osuška lépe sají, jsou měkčí, a tedy příjemnější pokožce. Vynikající jsou také bambusové osušky a ručníky, které absorbují až 4x více tekutin. Bambus také na sebe neváže nepříjemné pachy, plísně tu nemají šanci, bakterie se nemnoží a rychle schne. Nezapomeňte ani na pitný režim a malou zdravou svačinku po cvičení.

Pro začátek jen s trenérem

Hodně začátečníků se domnívá, že své první krůčky ve fitku zvládnou nejlépe sami. Ale to je chyba, určitě si alespoň na prvních pár návštěv domluvte trenéra. Je to odborník, který se vás ujme. Vy mu řeknete svůj plán, on vám vysvětlí všechny potřebné věci. Naučí vás, jak začít, jak pokračovat a jak jednotlivé části těla zatěžovat. Pokaždé se totiž nejprve musíte rozcvičit, zahřát, protáhnout celé tělo a na přístrojích začít s malou zátěží. První se obvykle posiluje střed těla, tedy břišní a zádové svaly. Také nesmíte nezapomínat na správné dýchání. Když už do toho jdete, měli byste si udělat plán a navštěvovat tělocvičnu pravidelně, nejlépe 2x až 3x týdně. Mezi tím dopřejte svalům odpočinkový režim. Pokud to přeženete, mohli byste své tělo spíše poškodit než vylepšit. Když už jste začali, stojí za to všechno dělat správně.

Poslechněte své odhodlání, dejte se do toho a vydržte. Za odměnu se budete cítit skvěle a budete také výborně vypadat!

 

 

 

 

 
 
Froté ručník DEVON - bílý 50x90 cm
Rozměry • 50 x 90 cm
Skladem
119
Bambusová osuška DELIA - latté 70x140 cm
Rozměry • 70 x 140 cm
Prodej ukončen
-49%
379
749