Zveřejněno 2. 11. 2021

Dostala vás slabá imunita, rýma nebo kašel? Bylinky vám pomohou s uzdravením

Přicházejí podzimní sychravé dny a s nimi se objevuje rýma, kašel a bolesti hlavy i kloubů. Nastydli jste a nechcete do sebe ládovat prášky? Nevěšte hlavu a zkuste chorobu nejprve zahnat pomocí bylinek. Přírodní léčba je v první fázi nemoci to nejlepší, co pro své tělo můžete udělat. To už věděli naši předkové, jděte na to jako oni.

Pro zdraví nejprve do přírody

Nemáte chuť utíkat při prvních příznacích nachlazení do lékárny, natož trávit čas v přeplněné čekárně u doktora? Máte pravdu, v tuto chvíli je úplně nejlepší sáhnout po bylinkách, které jsou od nepaměti největší pomocníci lehčích forem nachlazení i dalších nemocí. Dokážou ulevit i posílit imunitu. Je ale potřeba vědět, jaké léčebné schopnosti konkrétní rostlina má. Podívejte se na některé z bylinek, které vám můžou pomoci.

Heřmánek

Bylinka, jejíž květy dokážou zklidnit nejen žaludek, ale také zaženou rýmu a kašel. Heřmánkový čaj pijte při obtížích alespoň třikrát denně. Pomůže i když chraptíte a také působí na organismus dezinfekčně.

Šípek

Šípkové plody obsahují velké množství vitamínů C, A a B. Šípkový čaj užívejte při klasickém nachlazení, pomůže vám od bolesti v krku, kašle, nebo při problémech s močovým ústrojím. Je také dobrý při onemocnění ledvin.

Rýmovník

Můžete ho pěstovat doma v květináči. Při rýmě stačí rozemnout jeho dužinaté listy a vdechovat silné aroma. Pokud máte listy rýmovníku usušené, rozdrťte je v hmoždíři, přesypejte do misky, zalijte vroucí vodou a přikryjte čistou utěrkou. Nechte odstát a potom inhalujte několikrát denně.

Jitrocel

Ideální bylina na pomoc proti úporném kašli a nepříjemnému zahlenění. Látka obsažená v jeho listech pročistí krev, pomůže při problémech s játry, žaludkem nebo dokonce s celým trávícím ústrojím. Vývar pijte několikrát denně.

Řepík

Má výrazné protizánětlivé účinky. Při rýmě, kašli nebo bronchitidě několikrát denně kloktejte vlažný odvar z řepíku. Pokud ztrácíte hlas nebo chraptíte, je nejlepší pít řepíkový čaj průběžně celý den. Pomáhá i při bolestech kloubů.

Černý bez

Odvar ze sušených květů černého bezu je ideální lék na všechna respirační onemocnění. Kromě toho také jeho pití snižuje teplotu a uvolňuje dýchací cesty.

Mateřídouška

Má úžasnou vůni a pomáhá hlavně při problémech s průduškami. Dokonce si poradí i s chronickými opakujícími se stavy. Pomůže také s menstruačními bolestmi a špatnou funkci trávicího ústrojí. Mohou ji užívat dokonce i děti a těhotné ženy.

 

Divizna

Čaj z usušených květů z divizny velkokvěté, divizny malokvěté a divizny sápovité vás zbaví kašle a bronchitidy. Její užívání stejně tak výrazně pomáhá zlepšit příznaky astmatu. Odvar můžete používat také ve formě obkladů na hrudník.

V klidu a pod dekou

I když si nastavíte pro správnou bylinkovou léčbu, nezapomínejte na další důležité aspekty. Jedním z nich je pitný režim. Zásadní je pravidelný a dostatečný příjem tekutin, aby se z těla vylučovaly škodlivé látky. Rozhodně byste také neměli zatěžovat svůj organismus zbytečnými aktivitami. Lehnout si, zabalit se až po uši do deky a odpočívat. Mikroplyšová deka bude pro tyto účely naprosto ideální. Zahřeje vás okamžitě, jak se do ní zachumláte a pokud se zpotíte, snadno ji vyperete a velice rychle vám uschne.  Kromě toho, že je její huňatost příjemná tělu, bude vás i hýčkat na duši a urychlí vaše uzdravení.

 

 
 
299
Mikroplyšová deka MANDALA 1 s beránkem 140x200 cm
Rozměry • 140 x 200 cm
Skladem
699