Zveřejněno 10. 5. 2022

Kdo vlastně jste a co máte rádi? Poradí vám typologie Myers-Briggs

Je více typologií, které se snaží určit osobnost člověka i jeho cíle. Definují, jak každý z nás vnímá svět, jak se rozhoduje a co má rád. Avšak pouze některé z nich jsou skutečně uznávané. Právě mezi ně patří typologie Myers-Briggs, vycházející z učení zakladatele analytické psychologie, C. G. Junga.

Typologie, která nezestárla

Typologie Myers-Briggs vznikla už za 2. světové války, ale její popularita pořád roste. Využívá se v různých prostředích, řídí se jí i některé firmy, kterým pomáhá při výběru zaměstnanců, manželské poradny apod. Podle testu, který je snadno najdete na internetu (hledejte např. test MBTI), zjistíte, jaký typ vlastně jste. Detailní informace o sobě si pak přečtete ve vyhodnocení testu; my vám ale zase můžeme už teď poradit, které povlečení se pro vás hodí.

Čtyři písmena řeknou, jací jste

Výsledkem testu, kde odpovídáte na jednoduché otázky, je pro každého kombinace čtyř písmen. Písmena vyhodnocují následující možnosti: Podle chování k okolí, jste buď E (extrovert) nebo I (introvert); podle toho, jak získáváte informace jste S (senzitivní) nebo I (intuitivní). Podle zpracování toho, co se dozvíte a zjistíte od ostatních, jste T (přemýšlivý) nebo F (pocitový). A váš životní styl se může řídit podle J (vcítění) nebo P (vnímání). Kombinace těchto písmen pak dají dohromady 16 typů osobností, které se dělí do následujících čtyř skupin.

Racionálové

Tito lidé mají velkou touhu poznávat, jsou objektivní a pracovití. Dokážou dopředu přemýšlet o sledu událostí a mají značné ambice. Mezi „racionály“ se počítá INTJ – „architekt“, INTP –„ logik“, ENTJ – „velitel“, ENTP – „debatér“.

Povlečení pro „racionály“ musí být především jednoduché, funkční, antialergické, aby se dobře pralo a nemuselo se žehlit. Na zimu tento osobnostní typ určitě rád zvolí mikroplyšové jednobarevné povlečení JORGA.

 

Idealisté

Nadprůměrně chápaví lidé, bývají zdatní v práci s lidmi. Pro své okolí dělají víc, než ostatní a na každém vidí hlavně to dobré. Jsou to tito: INFJ – „advokát“, INFP – „snílek“, ENFJ – „protagonista“ ENFP – „bojovník“.

„Idealisté“ mají rádi snové obrazy, které podněcují fantazii a poznávaní. Tuto schopnost má třeba 3D povlečení VESMÍR, které je pro tento typ osobnosti určitě vhodný.

 

Hráči

Nehledí do budoucnosti, žijí tady a teď. Rychle se přizpůsobují novinkám a snadno se učí. Jsou často impulzivní a rychleji konají, než myslí. Mívají umělecké nadání. Patří mezi ně ISTP – „kutil“, ISFP – „umělec“, ESTP – „podnikatel“ a ESFP – „bavič“.

Pro „hráče“ bude skvělé povlečení, které šokuje vzory, ale hlavně výrazným kontrastem a barevností. Např. 3D povlečení KOČKA - NEON.

 

Strážci

Udržují řád a tradice, chtějí, aby vždy šlo všechno podle plánu. Nejsou spokojeni, pokud vyčnívají z davu, rádi jsou užiteční, a když mohou pomáhat ostatním. Neradi se přizpůsobují novinkám. Jsou to lidé, které výsledek testu určuje jako ISTJ – „správce“, ISFJ – „ochránce“, ESTJ – „vedoucí“ a ESFJ – „pečovatel“.

„Strážci“ dbají na tradice i v případě, když si pořizují povlečení. Tradiční materiály, jemné barvy, vzory, které jsou jednoduché nebo florální. Pro chladné noci jsme strážcům vybrali hnědo bílou kombinaci flanelového povlečení PAMPELIŠKY DUO.

 

639
579