Zveřejněno 21. 11. 2020

Sváteční výzdoba a letošní barvy Vánoc

Vánoce už skoro klepou na dveře a to znamená, že si každý domov žádá slavnostní výzdobu. V této sváteční době děláme všechno pro to, aby celý byt či dům zářil a už na první pohled, každým detailem, oslavoval příchod Ježíška a dobu slunovratu. Vánoce mají samozřejmě svůj osobitý styl, své neměnné znaky a vzory, tradiční barvy, ale současně také podléhají módním trendům.  

 

Sváteční výzdoba a letošní barvy Vánoc

21.11.2020 19:53

Vánoce už skoro klepou na dveře a to znamená, že si každý domov žádá slavnostní výzdobu. V této sváteční době děláme všechno pro to, aby celý byt či dům zářil a už na první pohled, každým detailem, oslavoval příchod Ježíška a dobu slunovratu. Vánoce mají samozřejmě svůj osobitý styl, své neměnné znaky a vzory, tradiční barvy, ale současně také podléhají módním trendům.  

 

 

Vánoční atmosféra v celém domě

Co nesmí doma o Vánocích chybět, to je samozřejmě vánoční stromek, adventní věnec, betlém, jmelí, které musí být darované, aby přineslo štěstí. Také spousta světýlek, svíček či lucerniček a dalších vánočních dekorací. Okna jsou ozdobena zasněženými vesničkami, světelnými rampouchy či girlandami a všude voní jehličí, skořice a hřebíček nebo klasický vánoční „františek“. Důležité jsou ale také ubrusy, prostírání, deky a povlečení s vánočními motivy. Takové povlečení, které u nás najdete v nekonečném množství vzorů a barev, dokáže dokonale doladit vaši ložnici, která by rozhodně neměla být při vánoční výzdobě popelkou. Zvolte jej třeba v barvě, která bude souznít s ozdobami na stromku, mezi motivy vyberte cokoli vám bude blízké. Norské vzory, soby, hvězdy či 3D obrazy, které z našeho povlečení vystupují jako živé. I mezi materiály máte na výběr; huňatý hebký mikroplyš či hladká bavlna. Na sedačku do obýváku se sluší pro dokonalou atmosféru přidat vánoční deku s beránkem, která vaši výzdobu nejen pozvedne, ale také příjemně zahřeje, až si budete užívat svátečního rodinného večera. 

 

 

Rodinné tradice zdobení

Zdobení vánočního stromku je v našich domácnostech různé a jedinečné. Některé rodiny mají své neměnné tradice, kdy vytahují každoročně pestré korálkové či skleněné foukané ozdoby po předcích a u dekorování stromečku vzpomínají na prarodiče, které jim svoje poklady, schraňované po generace, předali. Jinde se drží perníčků, křížal, ořechů a slaměných ozdob, aby stromek vypadal tak, jak jej kdysi zdobili lidé na venkově. Někde je zase prioritou udržitelnost a tam se dekoruje stromek papírovými řetězy a ozdobami, které doma vyrobili sami rodiče spolu s dětmi. V ostatních rodinách mají rádi změnu a chtějí, aby stromek vypadal každý rok jinak. Třeba i podle trendů, které se každý rok mění. 

 

Barvy Vánoc pro letošní rok

Jako každý rok, i letos určitě přemýšlíte, jak nejlépe ozdobit stromek a jaké barvy zvolit. Poradíme vám, z čeho byste si podle trendů měli letos vybrat. Klidně můžete zůstat u červené a zelené, tím letos určitě chybu neuděláte. Tahle klasika se zase zařadila mezi nejvýznamnější barvy pro letošní Vánoce. Stranou nesmí zůstat ani zlatá, která je spolu s honosnými ozdobami ve stylu „Fabergého vejce“ nezbytná. Když k ní přidáte ještě barvu, která je největším letošním vánočním hitem, a to temně modrou, výsledkem bude elegance připomínající noční oblohu plnou hvězd. Pro vyznavače skandinávského stylu je tu další letošní trend, a to bílá. Barva sněhu, nekonečných severských plání a ozdoby v podobě sobů, sněhuláků, peříček i drobných kuliček. Jednoduchost a čistota bílé bude mít vždycky slavnostní nádech. S barvou stromečku pak slaďte ostatní dekorace a textil ve vašem bytě. 

 

 

Nechte se unést, ale nepřežeňte to

Výzdoba bytu o Vánocích sice stále řídí tradicemi, ale přesto, i při jejich dodržování, poskytne každému značný prostor pro vlastní fantazii. Vánoce jsou samozřejmě trochu o přehánění, nikdy se domy tak masivně nezdobí, jako v tomto období, vždy je ale třeba atmosféře úplně nepodlehnout a hlídat si zdravou míru vkusu. Držte se původních nápadů a nepřidávejte stále další a další. Jedině snad ještě tak větvičku borovice, kterou si přinesete z vycházky do lesa a která vám krásně provoní celý dům.

 
 
649
Mikroplyšové povlečení VÁNOCE 2 Exclusive
Rozměry • 140 x 200 cm
Skladem
799