Zveřejněno 14. 1. 2021

Blackout není průšvih. U závěsů je to přímo bomba!

Co k vám do ložnice po ránu nepustí jasný sluneční svit a nechá vás spát tak dlouho, jak chcete? Co utlumí světlo pouliční lampy, hluk z vozovky a také udržuje v místnosti příjemné klima? To všechno pro vás udělají zatemňovací blackout závěsy. Jsou k nezaplacení všude tam, kde potřebujete nerušený klid a tmu. Podívejte se na širokou nabídku našich zatemňovacích závěsů ZEUS v mnoha barevných odstínech a velikostech.

Do všech oken

V ložnici jsou naše zatemňovací závěsy ZEUS bez konkurence. Pokud tedy nechcete vstávat s východem slunce a místo toho si rádi přispíte. Tyhle blackout závěsy pomohou i v situaci, kdy máte sousedy tak blízko, že můžou sledovat, jestli do postele nosíte pyžamo nebo noční košili. Touhu po dobrém zatemnění vyvolá i pouliční lampa, která vytrvale bliká noc, co noc do vašeho okna. Můžete si na to zvyknout, ale s našimi závěsy se budete cítit lépe. Pokud vám slunce v obýváku ruší podívanou paprsky cílenými přímo na televizní obrazovku, i tam je třeba mít možnost dobře zatemnit okna. A ještě tu máme dětský pokoj, chcete-li, aby nic nerušilo usínání vašeho potomka, pověste je na okno i tam. 

Zatemňovací závěsy v parných dnech brání přehřívání místnosti, v zimě naopak promrzání a pomohou i s hlukem, který se při jejich použití v pokoji výrazně sníží. 

Takže – to bychom měli ložnici, obývák, dětský pokoj.  Vynechali jsme jen kuchyni, a to proto, že tam málokdy potřebujete tmu. Proto můžete do kuchyně namísto závěsů umístit třeba naše vzdušné a jemné záclony GAIA, které se snadno udržují. 

Zatemňují všechny stejně?

V drtivé většině vám zatemňovací závěsy nezaručí neproniknutelnou tmu, takovou, kdy si nevidíte na špičku nosu. Ten pravý 100% blackout je poměrně nepraktický a neforemný. Na splývavost v tomto případě zapomeňte, protože rubovou stranu tvoří gumový nátěr, který je dost tuhý. Ostatní běžně dostupné blackoutové závěsy jsou tkané speciální technologií, kdy je látka tvořena třemi vrstvami, a ta prostřední je vyrobena z černého materiálu nepropouštějícího světlo. Na ni právě záleží, jak moc závěsy dokážou chránit váš prostor proti světlu. Zatemňovací schopnost proto není u všech stejná. Jsou také sice trochu těžší než obyčejné závěsy, ale splývají, dají se nařasit a vypadají krásně. 

Závěsy ZEUS patří mezi ty s vyšší zatemňovací schopností. Máme je ve třech délkách, abyste mohli volit přesně podle výšky vašeho pokoje. Výběr barev každého uspokojí; co byste řekli třeba sugestivní starorůžové, jemné taupe, zemité hnědé nebo uklidňující světle tyrkysové?

Jak se perou?

Naše závěsy perte na maximální teplotu 30˚ C a určitě zvolte šetrné praní. Snažte se nepřeplnit buben pračky a ždímejte jen velice krátce a použijte program na nižší počet otáček. Max. 300 – 400, nebo neždímejte vůbec. Sušičku v tomto případě nepoužívejte a pokud můžete, pověste závěsy na tyč nebo kolejničku ještě mokré. Krásně se vyvěsí, provoní byt a nebudete je muset žehlit. Když už ale žehlíte, určitě je nenapařujte. Vždy přihlédněte k pokynům uvedeným výrobcem. 

 

Údržba závěsů:

  • Závěsy perte v šetrném pracím prostředku na maximální teplotu 30 ˚C.

  • Doporučujeme zvolit jemný program.

  • Nedoporučujeme bělení nebo prací prostředky s bělící složkou.

  • Nepřeplňujte buben pračky, aby byl dosažen lepší efekt praní.

  • Pozor na ždímání, odstřeďujte na max. 300 – 400 otáček po krátkou dobu cca 15 sekund.

  • Závěsy sušte rozložené na plocho.

  • Žehlete pouze z rubu na maximální teplotu 110 ˚C. Žehlení z lícové strany by mohlo nepříznivě ovlivnit vlastnosti látky.

  • Podle typu materiálu lze závěsy ještě mokré vyvěsit, materiál se vlastní váhou vypne.

 

 
 
Povlak na polštář ZEUS - šedý 40x40 cm
Rozměry • 40 x 40 cm
Prodej ukončen
-68%
79
249
629