Zveřejněno 16. 1. 2021

Věčný puntíkový šmrnc

Už víc než 140 let se vzor puntíku všech velikostí drží na výsluní. Nikdy úplně nezmizel ze světa, byla pouze krátká mezidobí, kdy byl jen o něco méně vidět. Jeho popularita zůstává obrovská. Neobejde se bez něj téměř žádná domácnost, najdete ho na nádobí, tapetách, záclonách, dekoracích či jiných textiliích. Neměl by chybět ani na povlečení.

Půldruhé století puntíku

Různé vzory odchází a přichází, ale puntík je věčný, je to stálice už od roku 1873, kdy se začal objevovat na oblečení. Později se mu začalo říkat „polka dots“, to proto, že ho na šatech a sukních nosily dámy na taneční zábavy, kde tehdy právě nejvíc ze všeho frčela polka. Od té doby si tento něžný vzor nenechá ujít žádný světový módní návrhář. Nosila ho slavná Marillyn Monroe i česká sexbomba šedesátek Olga Schoberová, dodnes se ho nevzdali ani psí puntíkovaní frajeři dalmatini či Disneyho nesmrtelná myška Minnie. V 60. letech uchvátil svět nový umělecký směr s názvem Pop Art, který ovlivnil všechny aspekty kultury. Pro tento styl byly puntíky jedním z poznávacích znamení. Pokud je vám samotný puntík málo, můžete ho bez obav kombinovat s dalšími vzory. Krásně se hodí k retro krajkám nebo slaďte s geometrickými vzory. 

Puntíky kam se podíváš

Puntíky se hodí všude a může jich být například i plná ložnice. Zkombinujte tapety s povlečením, velký puntík na zdi s malým na dekách i polštářích. Výsledkem budete určitě mile překvapeni. Nejen, že bude vaše ložnice vypadat úžasně, ale protože je stabilita tohoto vzoru ověřená desítkami let, tak vám vlastně nikdy nevyjde z módy. Klidně přidejte záplavu drobných nebo větších teček ke květinovému vzoru, i to je trendy a určitě s toto kombinací nešlápnete vedle. Puntíky jsou natolik univerzální, že skvěle ladí s chalupářským i přísně městským moderním interiérem, hodí se třeba k romantickému stylu Provence, ale neublíží ani industriálnímu zařízení. Krajka nebo kov či beton, to vše bude s puntíky vypadat dobře. I když má puntík díky své historii status retro vzoru, platí spíše to, že vždycky dodá vašemu bytu mladistvý šmrnc.  

Začněte v ložnici

Pokud ještě nemáte puntíkované povlečení, je ten pravý čas si ho pořídit, ať už jste romantická duše nebo milujete strohost. V naší nabídce najdete puntíky na povlečení v mnoha barvách. Pro každou ložnici se bezesporu bude hodit kvalitní šedobílé krepové povlečení z bavlny, LÝDIE , které je kombinací jednoduchosti a originality. Díky jeho inverznímu oboustrannému uspořádání můžete svou postel změnit každý den. Mikroplyš zahřeje, je skvělý na údržbu, rychle schne a nemusíte ho žehlit. Elegantní a zároveň decentní je také bavlněné povlečení Markéta s drobným puntíkovaným vzorem z jemné a pevné bavlny renforcé. Vyniká mimořádnou odolností a můžete si ho pořídit v mnoha barvách, případně i ve francouzské či prodloužené verzi.  

Protože puntíky jsou šik a vaše domácnost si je rozhodně zaslouží, určitě si co nejdříve prohlédněte naši nabídku a vyberte si pro vás ten pravý kousek.  

 

 

 

 
 
Mikroplyšové povlečení MIRIAM Exclusive - šedé
Rozměry • 140 x 200 cm
Prodej ukončen
649
Bavlněné Renforcé povlečení MARKÉTA - zelené
Rozměry • 140 x 200 cm
Prodej ukončen
-41%
499
849
Bavlněné Renforcé povlečení MARKÉTA - černé
Rozměry • 140 x 200 cm
Prodej ukončen
-46%
499
929