Zveřejněno 9. 5. 2023

Přehozy na postel, jejich funkce a správná údržba

V každé domácnosti se najdou věci krásné, které zútulní bydlení, dodají pocit pohody, klidu a vyrovnanosti, ale také předměty praktické. Když se spojí obě hlediska, krásný vzhled i praktičnost, je to naprosto ideální. Jednou z takových záležitostí je bezesporu přehoz na postel. Když si pečlivě vyberete, splní všechny vaše požadavky a třeba i ještě něco navíc.

Postel krásná celý den

 

Přejete si mít vždy úhledně vypadající postel? Je to důležité zvlášť v malých bytech, tam, kde se běžný obytný prostor na noc mění v ložnici nebo třeba v pokojích dětí či teenagerů. Prostě tehdy, kdy je třeba bez přílišných časových nároků bleskově zařídit, aby vaše lůžko vypadalo po celý den pěkně a nerušilo vzhled okolí. To by mělo být tak snadné, aby nikoho ani nenapadlo, že se právě vy řadíte mezi drtivou většinu populace, která po ránu absolutně nestíhá. Pokud jste spokojeni s tím, že jste si pro sebe alespoň urvali pár chvilek v koupelně, rozhodně nechcete ztrácet čas se stlaním. V tom případě stačí pořídit si jeden z našich jemně prošívaných přehozů na postel s výplní a každé ráno ho jednoduše přehodit přes lůžko.

 

Estetický a praktický

 

Když si přehoz na postel vybíráte, pečlivě volte jeho barvu a design. Stane se totiž dominantou prostoru, ať už ložnice nebo jiného pokoje kde spíte, a to na většinu dne. Může kopírovat vaše oblíbené vzory na povlečení, jako třeba nádherný přehoz BUDVA plný květů nebo romantický přehoz PARIS. Máte domácího mazlíčka nebo nezvedené rošťáky, kteří rádi si na vaší posteli hrají a vy nemáte chuť stále prát? Vyberte si některý z přehozu tlumených barev. Například něžně vzorovaný ALONE v šedé. Každý z přehozů vám nejen vyzdobí domov, ale také ochrání lůžkoviny před ušpiněním i poškozením. Vaše postel se s přehozem může klidně stát báječnou hrací plochou pro celou rodinu nebo válecím prostorem, kde si přes den v rámci odpočinku dáte kávu a přečtete časopis.

Co ještě váš přehoz dokáže

 

Mnoho dalších věcí je na přehozech báječných. Máte miminko nebo batole? Dejte přehoz na podlahu, aby si tam vaše děťátko mohlo hrát. Bude mu příjemně, neotlačí si kolena při lezení, protože přehoz je měkký tak akorát. Na zemi jej můžete také využít, jestliže jste se rozhodli začít doma cvičit. Co teprve vzít ho ven na zahradu, pokud chystáte piknik. Jeho vatování zaručí, že ani brzy zjara nenastydnete od země. Opalujete se rádi na terase? Také tady vám přehoz zajistí příjemné lenošení.  A když je vám zima, ochotně převezme funkci deky a zahřeje vás třeba u televize nebo i v posteli, pokud vám vaše peřina nepostačí. Přehoz je prostě báječná věc, která má mnoho využití a péče o něj není příliš náročná.

 

Údržba je jednoduchá

 

Váš přehoz na postel nemusíte nosit do čistírny, s přehledem si jej vyperete doma v pračce. Určitě to udělejte i před tím, než ho poprvé použijete. Přestože k vám z našeho e-shopu dorazí pečlivě a úhledně zabalený, první praní ho zbaví zbytků barev a prachu z výroby.

 

Samozřejmě si také prostudujte pokyny výrobce na údržbu.

Při praní nastavte pračku na 30–40 °C, to bude úplně stačit. Do bubnu pračky ale nepřidávejte žádné prádlo navíc, kdyby se totiž vlákno výplně přehozu v pračce hodně tísnilo, mohlo by se po nějaké době deformovat a ztrácelo by svou elastičnost.

Kvůli ochraně vzorů a barev nepoužívejte bělidla ani žádné silné chemické čistící prostředky.

Sušit v sušičce přehoz samozřejmě můžete, ale raději na šetrný program. Výplň pak bude krásně nadýchaná.

Pokud je to pro vás důležité, bavlněný povrch můžete vyžehlit; vzhledem k výplni však pouze na nízké teploty. Ale uvidíte, že to ani nebude potřeba.

O váš přehoz dobře pečujte, perte jej pravidelně. Nezapomínejte na to, že pro vaši postel funguje jako ochrana proti ušpinění a prachu. Tím zachovává vaše lůžkoviny déle čisté, a stará se tak o vaše zdraví.