Zveřejněno 3. 5. 2022

Sbalte si na pozdní dovolenou k moři

Letos jsme si horkého léta moc neužili. Bylo jen pár dní, které se daly trávit u vody, ale zatím neházejme flintu do žita. I když se všechno kvůli jarní karanténě trochu posunulo, vyrazme si k moři ještě teď. Je spoustu vhodných destinací, kde se můžeme pořádně prohřát a odpočinout si. Nejvyšší čas začít balit kufry.

Letos jsme si horkého léta moc neužili. Bylo jen pár dní, které se daly trávit u vody, ale zatím neházejme flintu do žita. I když se všechno kvůli jarní karanténě trochu posunulo, vyrazme si k moři ještě teď. Je spoustu vhodných destinací, kde se můžeme pořádně prohřát a odpočinout si. Nejvyšší čas začít balit kufry.

Seznam pomůže

Jen cestováním protřelý matador zvládne sbalit věci do kufru na dovolenou bez toho, aby něco nezapomněl, a přitom si předem nepřipravil seznam. Ale nebojte se, pokud nejdete na pustý ostrov nebo do země třetího světa, zapomenuté nezbytnosti se dají dokoupit na místě. Takže jakmile je seznam na světě, začněte si chystat věci. Nejlépe na posteli. Přehoz vám pomůže, aby se v peřinách něco neztratilo a bude to přehledné. Potom si prostor rozdělte. Na menší část dávejte věci do příručního zavazadla, tu větší zaberou věci do kufru.

Kam s tím vším?

Do příručního zavazadla patří všechny doklady, smlouvy, jízdenky, letenky, pokyny pro cestující, karta zdravotní pojišťovny, peníze, platební karty, mobily, další elektronika a nabíječky. Nezapomeňte mít po ruce také číslo pro zablokování konta v případě ztráty karty. Než si na cestu připravíte půl šatníku, musíte vědět, jaký je pro váš let váhový limit. Bývá obvykle 15 kg, ale není to vždy pravidlo. Oblečení vybírejte s rozvahou, ale počítejte nejen s horkem, ale také s chladnými večery. Pokud vám zbude v kufru místo, přibalte si hebkou mikroplyšovou deku, která je lehoučká a večer na terase nad mořem přijde vhod. Co se týká sprchových gelů, šampónů, pasty na zuby a krémů, využijte ta malá balení, která jsou k dostání v drogeriích. Samozřejmě je vhodné mít po ruce i minilékárničku s náplastí a paralenem.

Nechci s sebou tahat žehličku!

Když jsme u balení oblečení, určitě ho do kufru neskládejte tak, jak jste zvyklí to dělat doma v prádelníku. Poradíme osvědčený způsob, jak se vyhnout tom, abyste nevytáhli z kufru nic tak pomačkaného, aby se to nedalo vzít hned na sebe. Kalhoty, košile, trička a další oblečení přeložte podélně na půl nebo na třetiny, pečlivě uhlaďte, aby se netvořily faldy a pak srolujte do pevného válečku jako když pečete roládu. A pak už s ním do kufru. Tak se nemá šanci pomačkat vůbec nic.

Vychytávka na pláž

Na pláž si přibalte prostěradlo. Buď to rovné, bez gumičky na okraji, ale lepší je to napínací s všitou gumou. Z toho si bleskově uděláte za pomoci např. kabelky, knihy, lahve s pitím nebo kamenů úžasné „hnízdo“, které vás ochrání před pískem. Je to jednoduché. Prostěradlo položíte na zem rubem dolů, do rohů dáte už zmíněné pevné předměty a přes ně přetáhnete rohy prostěradla. Tím je hotovo. Písek se přes zvýšené okraje nedostane a vy si můžete v klidu ležet a pozorovat oceán. Pochopitelně se neobejdete bez kvalitní plážové osušky, která je dostatečně velká, měkká a má vysokou gramáž. Něco takového, jako je naše plážová osuška DIANI.

Tak šťastnou cestu, vraťte se domů v pořádku a odpočatí. A nezapomeňte si nechat v kufru místo na suvenýry a dárečky, abyste po návratu potěšili své blízké doma.

 

Jersey prostěradlo - bílé 90x200 cm
Rozměry • 90 x 200 cm
Skladem
139
299