Zveřejněno 23. 8. 2022

Užitečné i krásné doplňky domácnosti, které vám zlepší život

Jsou věci, které si do bytu pořizujete proto, že vám připadají krásné, i když nejsou příliš užitečné. Třeba obraz či soška. Ale užitečnost u nich nehledáte. Pak jsou tu naopak předměty, které jsou praktické, kde vzhled není důležitý, třeba jako smeták. Ale můžou být i takové doplňky, které splňují obojí. Jsou hezké i užitečné. Pár tipů na takové věci pro vás máme, podívejte se.

Povlékněte si dekorační polštářky

Mít na dekoračních polštářcích povlaky, to je docela jistě důležité. Takové polštářky používáte denně, opíráte si o ně ruce, hlavu, celé tělo; děti si je dávají na podlahu a sedají si na ně a hrají si s nimi. Proto se snadno ušpiní, a prát povlaky, to je rozhodně snadnější a ekonomičtější než každou chvíli cpát do pračky zašpiněné polštářky. Ale takový povlak na polštářek má také tu vlastnost, že za pár korun dokáže naprosto proměnit vzhled vašeho pokoje. U nás si vyberete dokonce i celé sady pro každou příležitost. Třeba letní svěží set zářivých povlaků PINEAPPLE nebo pleteninu připomínající vzhled povlaků KNITTED. Když si jich koupíte několik, můžete udivovat okolí změnou interiéru klidně každý den, ať už podle vaší nálady nebo třeba podle počasí či svátků.

Přehoz na postel pro vaše pohodlí

Znáte to, jsou rána, kdy absolutně nestíháte, a tak není na stlaní postele ani pomyšlení. Jenže na cestě je tchyně a ta by vám neustlanou postel určitě neodpustila. Co dělat? Není nic snazšího než mít po ruce přehoz na postel. Prostě ho přes neurovnané peřiny bleskově položíte a nikdo nepozná, že jste si trochu přispali. Takový přehoz se hodí i v malém bytě, pokud máte postel jako součást obýváku. Tam by neměl chybět. Ochrání vaše povlečení i přikrývky a polštáře před prachem, pachy, špínou, a navíc může naprosto skvěle vypadat. Podívejte se, jak krásné přehozy u nás najdete! Uchvátí vás oblíbený květinový vzor přehozu PAMPELIŠKY nebo efektní a moderní ŠTĚPÁNKA? Záleží jen na vašem vkusu. A když bude chladno, takový přehoz vám poslouží i jako deka. Vybírejte ze spousty, barev, vzorů, materiálů. A velikosti máme jak na dvoulůžko, tak i pro ty, co žijí singl.

 

Podsedáky pro všechny židle

Když máte pohodlnou židli, je to fajn, ale když na ni přidáte ještě podsedák, to je teprve posezení! Měkké a příjemné podsedáky pro každou vaši židli si u nás vyberete přesně v odstínu, který se vám dokonale hodí do jídelny a ladí s vaší kuchyní. Máme je totiž v deseti barvách, takže klidně můžete s pár podsedáky posunout estetický dojem z vašeho interiéru o level výš. A ani nemusí být všechny stejné, když sladíte pár barev k sobě, bude to vypadat skvěle. Podsedák ale nezajistí pouze měkčí a pohodlnější posezení pro vaši rodinu a návštěvy. On navíc ochrání židli před opotřebením a také poškozením, ke kterému může za čas snadno dojít. Vaše podsedáky si také můžete vzít s sebou, když trávíte večer na terase či na zahradě. Jejich termoizolační schopnosti jsou dalším bonusem, který s koupí podsedáku získáte. 

Ubrus pro všední i sváteční dny

Máte krásný jídelní stůl z masivu a chcete, aby vám dlouho vydržel jako nový?  Není nic snazšího, jak stůl ochránit, než si pořídit kvalitní ubrus s teflonem. Ten zamezí nechtěnému poškrábání stolu, nezvratným flekům od džusu či červeného vína, ubrání ho před rozlitou omáčkou i mastnými skvrnami, což ocení především rodiny s dětmi. Teflonovou vrstvou najdete u všech našich ubrusů, aby byla ochrana vašeho stolu dokonalá. Teflon totiž zabrání průniku nežádoucí špíny do tkaniny, ale přitom neovlivní příjemnost látky na dotek. Údržba je snadná; ubrus pouze otřete vlhkou houbičkou se saponátem, proto ho ani nemusíte měnit po každém obědě. Když zvolíte barvu ladící se zařízením, může vaše kuchyně výrazně zkrásnět. Máme ubrusy s teflonem v několika barvách i rozměrech, stačí si správně vybrat. A nebojte se, můžete je s klidem prát na 40 °C a také žehlit na nižší teploty.