Zveřejněno 11. 4. 2023

Vyzdobte si domov jarními dekoracemi vlastní výroby

Jaro je nový začátek. Země se probouzí, v přírodě se objevují jasné barvy, rodí se mláďata, sluneční svit dostává úplně jiný rozměr. Je čas si zavolat svěžest i domů a projasnit si rodinné prostředí. Zkuste to jarními dekoracemi vlastní výroby, dejte se do toho s dětmi, z výsledku určitě budete mít všichni radost. Máme tu pro vás pár velmi jednoduchých návodů pro začátek, ale vy se klidně inspirujte vlastní fantazií.

Rodinné tvoření

 

Dělat cokoli dohromady jako rodina, to je jedna z důležitých součástí společného života. Rodinnou činností se posilují vzájemné vztahy a soudržnost, zvlášť, když jde o tvůrčí činnost.  Když si dohromady vytvoříte pár jarních dekorací, budete mít nejen radost z výsledku, ale i ze samotné práce. Hlavně pro děti to bude kromě skvělé zábavy také posílení pocitu, že patříte k sobě. Ovšem nejdříve si udělejte přípravu všeho, co budete k práci potřebovat, ať se vám činnost nezkomplikuje a vyrazte na společnou procházku. V přírodě nasbírejte kamínky, větvičky, mech, hlínu i inspiraci, a pak už k vašemu společnému tvoření nestojí vůbec nic v cestě.

 

Aby okna rozkvetla

 

Výhled z vašeho okna může vypadat úplně jinak, když okenní sklo oživíte vlastnoručně namalovanými květinami. Dokáže to každý, nejen ti, kteří mají výtvarný talent. Inspirujte se třeba květy na našich povlečeních MAGNOLIE 3, SAKURA, KARLA nebo GERBERA 2. Podle vybraného vzoru předkreslete květy tužkou na papír, lehce přilepte lepicí páskou z venkovní strany na okno tak, aby daly zevnitř obkreslit. Pak už se do toho může pustit celá rodina, třeba fixy na sklo nebo křídou a konečný výsledek si pak budete všichni užívat, dokud vás bude bavit. Na parapet pak můžete postavit z papíru vyrobené zajíčky či ptáčky.

Vrba plná barev

 

Máte doma prázdné květináče nebo sklenice od zavařenin? Můžete je polepit motivy z barevného papíru, pomalovat, použít ubrouskovou techniku, jak jen se vám líbí. Nasypejte do nich hlínu a kamínky a můžete navrch přidat i mech, pokud na něj narazíte na procházce lesem. Nezapomeňte si z venku přinést i vrbové proutky, jako hlavní ingredienci této dekorace. Než na nich začnou rašit u vás doma v teple zelené lístky, polepte proutky pomocí tavné pistole barevnými korálky, knoflíky nebo třeba jen malými papírovými kolečky. Připravené proutky zapíchněte do vlhké hlíny nebo je klidně dejte jen do pomalované sklenice s vodou a pak už čekejte, kdy se vaše barevná vrba také zazelená. Podobným způsobem si můžete z vrbových proutků vyrobit i barevný věnec na dveře.

 

Řeřicha ve skořápce

 

K přivolání jara vám můžou posloužit i svícny, když do každého dáte namísto svíčky skořápku vajíčka. Do skořápky dejte na dno trošku hlíny či kamínků a vatu, pak zasejte řeřichu nebo osení, zalijte a na závěr opatrně zapíchněte drobné kytičky vystřižené z barevného papíru přilepené na kousku špejle. Až se řeřicha zazelená, vznikne vám kouzelná maličká zahrádka, kterou můžete mít kdekoli v bytě. Řeřichu či osení můžete mít také třeba v misce či hlubším talíři, kam vedle kytiček přidáte i žlutá kuřátka nebo barevné ptáčky z papíru, které si s dětmi sami vyrobíte. Také raději na špejli, abyste je nezničili, až budete osení vlhčit vodou.

I když nevyužijete naše návrhy a vyberete si k výrobě úplně jiné dekorace, důležité je užít si hodně zábavy a společné radosti z vašeho rodinném tvoření!

399
3D povlečení LEKNÍN
Rozměry • 140 x 200 cm
Skladem
379
449